A karácsonyi szünet az együttlétről, a vendégségekről – és a pihenésről szól. Tartsunk talonban olyan recepteket, amik pillanatok alatt elkészülnek! Mutatunk két előételt és egy igazi, ünnepi koktélt, amikkel biztosan elkápráztatod a vendégeket.
Csavart-pesztós rudacskák
A leveles tészta igazi jolly joker a konyhában: sós és édes finomságok is készülhetnek belőle. Ez a pesztós rudacska pillanatok alatt kész, cserébe viszont nagyon finom!
Hozzávalók:
- 2 lap leveles tészta
- 1 üveg zöld pesztó
- 2 ek. parmezán sajt
- Marinara szósz (elhagyható)
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő.
Az egyik lap leveles tésztát kenjük meg pesztóval, szórjuk meg parmezánnal. Fedjük be a másik lap tésztával. A hosszabbik oldal mentén vágjuk félbe, majd egy éles késsel vágjunk kb. 2 cm-es csíkokat.
Csavarjuk meg őket, nyomkodjuk le a végeiket, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. 12-15 perc alatt süssük őket aranybarnára. Kínáljuk magában vagy Marinara szósszal.
Paradicsomos-mozzarellás nyársak
A megszokott zöldségtálak helyett készítsünk nyársakat! Nagyon mutatós, ráadásul a gyerekeket is bevonhatjuk a tűzdelésbe.
Hozzávalók 12 nyárshoz:
- 24 db koktélparadicsom
- 12 db mini mozzarella
- 24 friss bazsalikomlevél
- 2 ek. olívaolaj
- 2 tk. balzsamecet
Elkészítés:
A nyársakra fűzzük fel a hozzávalókat! Minden nyársra 2 paradicsom, 2 bazsalikomlevél és 1 mozzarellagolyó kerüljön. Fektessük őket kínálótálra, locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel.
Mandarin-martini
Az ünnepek egyik fénypontja lesz ez a koktél, amit a vendégeid is imádni fognak!
Hozzávalók:
- 6 mandarin leve, 2 mandarin a díszítéshez
- 100 ml vodka
- 100 ml narancslikőr
- 1 üveg hűtött prosecco
Elkészítés:
A martinis- vagy pezsgőspoharakat tegyük be a fagyasztóba. Keverjük össze a mandarinlevet, a vodkát és a narancslikőrt egy kancsóban, majd hűtsük legalább egy órán keresztül. A két mandarint szeleteljük vékonyra a díszítéshez.
A fagyasztóból kivett poharakba tegyünk egy-egy mandarinszeletet, töltsük őket félig az alkoholos keverékkel, majd öntsük fel pezsgővel.