Nincs készleten
100% chia mag
A chia mag fogyasztásának legegyszerűbb módja, ha nyersen fogyasztjuk. A magokat hozzáadhatjuk a reggeli gabonapehelyhez, müzlihez, de önmagában is fogyaszthatjuk, gyümölcslébe, tejbe vagy épp joghurtba, kefirbe keverve. Mivel nincs karakteres íze (a szétrágott magoknak enyhén diós aromájuk van), így szinte bármihez hozzáadhatjuk.
A magokkal megszórhatjuk a salátánkat, a szendvicseinkre is tehetünk belőle. A desszertek között a különféle pudingok és turmixok, smoothie-k kapcsán merülhet fel a chia mag felhasználása.
Chia magból könnyedén készíthetünk pudingot, hiszen jól megszívja magát, és kellemes, kocsonyás állagú lesz. A magokat őrölt formában a különféle tésztaalapú ételekhez is hozzáadhatjuk, mivel gluténmentes, így könnyedén kiváltható vele a liszt, sőt sokan a tojás kiváltására is folyadékkal kevert, megkocsonyásodott chia magot használnak.
Ha nem szeretnénk étkezéshez kötni a chia mag használatát, akkor a legegyszerűbb, ha a mexikóiak után szabadon mi magunk is chia frescát készítünk, ami semmi más, mint egy teáskanálnyi maggal meghintett gyümölcslé, amelyet nagyjából 10 percet pihentetünk, hogy a magok megpuhulhassanak. Napi 15g chia magnál többet ne fogyasszunk!
Száraz, hűvös helyen tárolandó
Bijó Kft.